היו לכם התלבטויות רבות האם להגיש מועמדות למילוי תפקיד ועד הבית? בסופו של דבר נבחרתם ואתם מתרגשים? אם כך, כדאי שתזכרו: עם התפקיד החשוב באה גם האחריות הגדולה. כל נזק או מפגע אשר עלולים להתרחש בבניין הינה באחריותכם הבלעדית, בתור הנציגים הרשמיים של הבניין ומקרים כאלה יכולים לעלות לכם אלפי שקלים.
לא חסרים סיפורים שמוכיחים לנו שלהקטין ראש בנושא של רכישת ביטוח ועד בתים הינה טעות קריטית, ויש להימנע ממנה ככל הניתן. תוהים מה זה אומר בפועל? פשוט מאוד: לא רק שכדאי שתעשו ביטוח עבור הועד, אלא כדאי שתעשו זאת היום.
מה חשוב לדעת לפני שרוכשים ביטוח ועד בתים?
עוד לפני שננסה להבין כמה עולה ביטוח מבנה וביטוח שכולל גם את הוועד, צריך לדעת כמה דברים. ראשית, אם חשבתם שאתם צריכים את הסכמת כל הדיירים בבניין כדי לקנות ביטוח ועד בתים, דעו שזה לא כך. למעשה, זו החלטה של יושב ראש הועד והיא חלק אינטגרלי מהניהול השוטף של הבניין. משמעות הדברים היא שאם ניסיתם לשכנע חלק מבעלי הדירות לגבי חשיבות העניין ולא הצלחתם, זה לא נורא.
אם אתם ממלאים את תפקיד יושב ראש הועד, אתם אלה שתקבלו את ההחלטה בסופו של דבר. נקודה נוספת שכדאי להיות ערים לה בהקשר של הביטוח הזה, היא אפיון הבניין. כלומר, כדי להתאים את אופי הפוליסה בצורה האופטימלית ביותר עבור הבניין שלכם, עליכם לאפיין את הבניין. למשל: האם יש בבניין שלכם חדר כושר? האם יש בו חניון תת-קרקעי?
כל השאלות האלה חשובות ביותר כי הן יכולות להשפיע על בחירת הפוליסה המושלמת עבורכם. בנוסף, כמובן ששאלות כאלה יכולות להשפיע גם על המחיר הסופי של הפוליסה ולכן כדאי יהיה לקחת אותן בחשבון.
מה כוללת בפועל פוליסת הביטוח שאתם עושים?
אומנם בוודאי יצא לכם לשמוע ולקרוא על החשיבות של ביטוח עבור הועד, אך זה לא אומר שאתם יודעים מה כוללת הפוליסה.
ראשית, צאו מנקודת הנחה שגם בנושא של ביטוח ועד בתים, כפי שקורה לגבי כל ביטוח אחר, יש אפשרויות שונות. זה אומר שהשאלה מה כוללת הפוליסה תלויה, כמובן, בסוג הפוליסה שאתם בוחרים.
שנית, ניתן לראות שכמעט תמיד ביטוח כזה יכלול את הפרטים הבאים:
- ביטוח אחריות אישית לחברי הוועד – כיסוי והגנה במקרה של תביעה בעת מילוי תפקידכם בתור הוועד.
- כיסוי נזקים – כיסוי לנזקים אשר עלולים להתרחש למבנה ולרכוש המשותף ממגוון גורמים. הכיסוי יכול לכלול מצבים ונזקים כמו: שריפות, נזקי צנרת, הצפות, נזקי מזג האוויר, ונדליזם, רעידות אדמה ועוד.
- ביטוח מעבידים – עובד שעבד בבניין ונפגע במהלך עבודתו בתחום החלל המשותף, רשאי להגיש תביעה בגין נזיקין. חלק זה בפוליסה מגן על חברי הוועד בפני תביעות כספיות גדולות.
- ביטוח אחריות צד ג' – אורח שהגיע והחליק במדרגות או אורח שנפצע בשל חפץ חד שהונח בלובי, רשאים להגיש תביעה כנגד הוועד בשל מחדל. לכן חשוב מאוד לעשות ביטוח שיכול לכסות גם מצבים כאלה.
- אירועים חריגים – כיסוי במקרים של פגיעת כלי טיס או פיגוע טרור.
כפי שניתן לראות, מדובר על ביטוח שנותן כיסוי במקרים ובמצבים מגוונים. לכן ברור מדוע כדאי לעשות ביטוח כזה כמה שיותר מהר, כי אין לדעת באיזה מצב תמצאו את עצמכם בעתיד.
קווים לדמותה של חברת הביטוח הכי טובה שיש
כל מי שרוצה לעשות ביטוח בניין משותף או ביטוח לוועד, רוצה לפנות אל חברת ביטוח טובה. אפשר גם להבין מדוע, כי מה הטעם לעשות ביטוח במקום שבו לא נקבל עזרה כשצריך? עם זאת, מדהים לראות כמה חברות ביטוח קיימות היום בישראל שמבטיחות לעזור אך בפועל מתנערות מהלקוח.
חוששים שזה יקרה גם לכם? רוצים לעשות עוד היום ביטוח ועד בתים כדי שתוכלו להיות בוועד אך ליהנות מראש שקט? אם כך, כדאי שתכירו את חברת מרכז הביטוחים. זו לא במקרה חברה שאתם מכירים את שמה, שכן בפועל זו חברת ביטוח נהדרת.
חברה זו הינה חברה לביטוח עם וותק וניסיון של עשרות שנים בתחום. בעת רכישת הפוליסה ילוו אתכם המקצוענים של החברה. הם יעמדו לרשותכם בכל עת ויספקו לכם את המענה היעיל והמקצועי ביותר, אז למה אתם מחכים?
ביטוח ועד בתים – שאלות ותשובות:
מהו ביטוח ועד בתים ולמה הוא נחוץ?
ביטוח ועד בתים מיועד לכיסוי סיכונים ואחריות משפטית שעלולה להיווצר במסגרת ניהול הבניין המשותף. הביטוח מספק הגנה במקרה של תביעות מצד דיירים, עובדים או צד שלישי שנפגעו כתוצאה מרשלנות או תאונה שקרתה בשטח הבניין.
האם יש השתתפות עצמית בהפעלת ביטוח ועד בתים?
ברוב המקרים כן, יש השתתפות עצמית עם ביטוח ועד בית. אם כי זה תלוי בסוג הפוליסה בחברת הביטוח שלכם.
איזה עוד גורמים יכולים להשפיע על גובה ההשתתפות העצמית?
ישנם מספר גורמים שיכולים להשפיע על גובה ההשתתפות העצמית שתשלמו. למשל: פרמיית הביטוח, סוג הביטוח וגם סוג הנזק.
האם כשמפעילים ביטוח של הוועד קודם משלמים ואז מקבלים החזר או להפך?
זה תלוי בסוג הביטוח שאתם עושים וגם בשאלה איזו חברת ביטוח מבטחת אתכם.
הקראת המאמר לבעלי מוגבלויות: