ביטוח ניהול בית משותף הוא היבט חיוני בשמירה והגנה על המצב הפיננסי והתפעולי של בתים משותפים. רבים מאיתנו, בישראל, גרים בבניינים משותפים ובחלק מהם יש אפילו 20 קומות. לכן ברור מדוע צריך להגן על הרכוש המשותף וגם על ועד הבית.
סוג זה של ביטוח מציע כיסוי לסיכונים שונים שעשויים להשפיע על בעלי הדירות ועל חברי ועד הבית. הביטוח למעשה מבטיח שגם הנכס וגם הדיירים יהיו מוגנים מפני הפסדים פוטנציאליים. לכן חשוב להבין שכאשר מדברים על ביטוח בית משותף יש לכלול בתוכו גם את ביטוח ניהול הבית ואת ביטוח הוועד.
מה כולל כיסוי של ביטוח ניהול בית משותף?
ביטוח ניהול של בתים משותפים הוא פוליסה שנועדה להגן על בתים משותפים ועל ברי הוועד מפני סיכונים שונים. סוג זה של ביטוח מכסה בדרך כלל נזקי רכוש, תביעות אחריות ואירועים בלתי צפויים אחרים. הוא חיוני לשמירה על פעילות תקינה ויציבות פיננסית של הבית המשותף כולו. בדרך כלל ביטוח ועדי בתים כולל הגנה על שטחים משותפים שונים, וככל שהבניין גדול יותר, כך יש בו יותר שטחים משותפים.
בין היתר ניתן לראות שלרוב ביטוח ניהול בית משותף כולל אלמנטים שונים כמו: הלובי, מתקני הפנאי ואפילו החלק החיצוני של הבניין. ביטוח זה מספק גם כיסוי אחריות שיכול להיות חיוני מאוד במצבים שונים. באמצעות ביטוח מסוג זה חברי הוועד יכולים להבטיח שיש להם את המשאבים הדרושים במצבים שונים.
זה נכון בין אם מדובר על מצב שבו צריך לבצע תיקון כלשהו בבניין אך גם במצבים משפטיים מורכבים. ביטוח זה שונה מביטוח דירה פרטית, שבדרך כלל מכסה את פנים הדירות הפרטיות וחפצים אישיים. למעשה, ביטוח זה מתמקד בצרכים ובאחריות הקולקטיבית של הבניין כולו. הוא מספק סוג של רשת ביטחון לוועד הבית ולכן יש לו חשיבות אדירה.
למה בעצם חשוב לעשות ביטוח כזה?
עוד לפני שנצלול לנושא של ביטוח בתים משותפים השוואת מחירים, צריך להבין את חשיבות הביטוח. ביטוח ניהול בית משותף חיוני מכמה סיבות:
- הוא מסייע להגן על המצב הפיננסי של הבניין כולו. ללא ביטוח, כל נזק לאזורים משותפים או מתקנים משותפים עלול להוביל להוצאות כספיות משמעותיות עבור תיקונים או החלפות. מצב זה עלול להכביד על תקציב הבניין כולו ולהוביל, באופן פוטנציאלי, לעלייה בתשלומי הדיירים.
- הביטוח הזה מספק כיסוי אחריות. אם מישהו נפגע באזור משותף, מי שאחראי הוא ועד הבית. הביטוח מסייע בכיסוי שכר טרחת עורכי דין ופיצויים פוטנציאליים.
- הביטוח חיוני גם כי הוא מכסה אירועים בלתי צפויים כמו אסונות טבע מסוגים שונים. זה לא משנה אם זו סערה, רעידת אדמה או כל דבר אחר, כי בכל מקרה, הביטוח ייתן כיסוי.
אף אדם שממלא בהתנדבות את תפקיד ועד הבית לא רוצה למצוא את עצמו מסתבך. לכן, אם אפשר לעשות מראש ביטוח וכך להיות בראש שקט, אין ספק שזה מומלץ בחום.
מי צריך לשלם על הביטוח הזה?
כשמדברים על ביטוח בניין ועל ביטוח של ועד הבית, תמיד עולה השאלה: מי משלם? לכן, אם גם אתם מוטרדים מהעניין הזה, דעו שאתם לא לבד. בדרך כלל העלות של ביטוח ניהול בית משותף מתחלקת בין כל הדיירים בבית.
לכן, אם חשבתם לרגע שבגלל שאתם ממלאים את תפקיד הוועד יהיה עליכם לשאת בעלויות לבד, דעו שזה לא כך. זה לא משנה למה תרצו להפעיל את הביטוח.
בין אם זה כי מישהו תובע אתכם, ועד הבית, ובין אם זה בגלל סיבה אחרת, חשוב שיהיה לכם אל מי לפנות. זה לא במקרה שהיום בכל בניין משותף עושים ביטוחים כאלה. לכן, אם עד היום לא עשיתם ביטוח לבניין שכולל גם את הוועד, לא כדאי שתדחו זאת למחר.
איפה כדאי להיות מבוטחים?
רוצים לעשות כמה שיותר מהר ביטוח ניהול בית משותף? שמעתם סיפורי זוועות על חברות ביטוח שברגע האמת התנערו מהאחריות שלהן כלפי הלקוחות? אם כך, כדאי שתדעו: אם תפנו אל חברת מרכז הביטוחים זה לא יקרה.
כאן תפגשו אנשי מקצוע מובילים עם ידע נרחב. הם יוכלו לתת לכם הצעת מחיר משתלמת מאוד וגם לסייע לכם ברגע האמת.
לכן, אם תוכלו לכנס אסיפת דיירים עוד היום ולהעלות את האופציה הזאת לדיון, אין ספק שזה מומלץ בחום.
שאלות ותשובות:
האם כשמפעילים ביטוח של ניהול בית משותף יש השתתפות עצמית?
כן, בביטוח ניהול בית משותף נהוג לכלול השתתפות עצמית. סכום ההשתתפות העצמית נקבע על ידי חברת הביטוח בהתאם לגובה הכיסויים הנבחרים בפוליסה ולמאפייני הבניין המשותף, כגון גילו, מיקומו ומצבו.
האם ניתן לעשות השוואת מחירי ביטוח בקלות?
כן, היום אפילו לא צריך להתקשר למספר חברות ביטוח לצורך כך. את ההשוואה ניתן לעשות אונליין במהירות וכך לבחור חברת ביטוח אמינה עם מחירים נוחים.
מי צריך לעשות ביטוח ניהול בית משותף?
כל בית משותף חייב להיות מבוטח בביטוח ניהול בית משותף. החובה לעשות ביטוח זה מוטלת על ועד הבית, והוא אחראי על בחירת חברת הביטוח ועל רכישת הפוליסה.
איך לבחור ביטוח ניהול בית משותף מתאים?
בעת בחירת ביטוח ניהול בית משותף, חשוב לשים לב לגורמים הבאים:
היקף הביטוח: ודאו שהפוליסה מכסה את כל הנכסים המשותפים של הבניין.
הסכום המבוטח: ודאו שהסכום המבוטח משקף את שווי הנכסים המשותפים.
השתתפות עצמית: ודאו שאתם יכולים לעמוד בעלות ההשתתפות העצמית במקרה של תביעה.
חריגים: ודאו שהפוליסה אינה מכילה חריגים שעלולים לפגוע בכם במקרה של תביעה.
מוניטין חברת הביטוח: ודאו שחברת הביטוח ידועה ומוכרת, ושירות הלקוחות שלה אמין.
הקראת המאמר לבעלי מוגבלויות: