לפני הכל, חשוב להבין: האחריות של שלמות הבניין ועל כל מה שקורה בו היא של כולנו – בעלי הדירות בבניין. כאן בדיוק נכנס לתמונה הנושא של ביטוח בניין משותף, וזה נושא מהותי.
ביטוח זה הוא ביטוח שמגן על הרכוש המשותף של בניין המגורים. לכן ברור מדוע כולם רוצים לעשות אותו וברור מדוע כולם מתעניינים בשאלה: ביטוח בניין משותף מי משלם?
בישראל רוב האנשים גרים בבניינים משותפים, והסיבה לכך ברורה. ראשית, המדינה שלנו צפופה ביותר ולכן בניינים משותפים מהווים פתרון טוב ונוח. שנית, הנדל"ן כאן יקר ולכן רובנו נוכל להרשות לעצמנו לקנות דירה בבניין ולא בית פרטי.
ביטוח בניין משותף מי משלם ומה הוא כולל?
עוד לפני שנענה על שאלות כמו כמה עולה ביטוח בניין משותף ובעת רכישת ביטוח בניין משותף מי משלם את הסכום הזה, יש להבין מה הוא כולל. חשוב להבין: ביטוח זה מכסה נזקים שנגרמו לחלקים המשותפים של הבניין.
למשל:
1. נזקים שקורים למבנה – בין אם זה לקירות, לרצפה, לתקרות, למעליות וכדומה.
2. נזקים לצנרת – זה כולל את מערכת המים, מערכת הביוב, מערכות החימום ועוד.
3. נזקים לשטחים הציבוריים – בין אם זה חצר, גינה, חניה או כל שטח ציבורי אחר.
הביטוח מכסה גם נזקים שנגרמו לרכוש פרטי של דיירי הבניין כתוצאה מאירוע מכוסה. אירוע מכוסה יכול להיות למשל, שריפה, הצפה או רעידת אדמה.
אתם עדיין תוהים מדוע ביטוח בניין משותף מי משלם ולמה הוא חשוב? יש כמה סיבות טובות לעשות ביטוח כזה.
ראשית, בעזרת הביטוח אתם מגנים על הרכוש שלכם. שנית, אתם גם מוגנים מפני תביעות בעזרת ביטוח מסוג זה. השקט הנפשי שלכם בתור בעלי דירות בבניין משותף הוא עניין קריטי. לכן, אם תוכלו לעשות ביטוח כזה עוד היום, בפירוש לא כדאי לדחות זאת למחר.
באיזה מבנים כדאי לעשות ביטוח מסוג כזה?
מעוניינים להתעמק בנושא של ביטוח בניין משותף השוואת מחירים? חשוב תחילה להבין איפה יש לעשות ביטוח כזה. על פי חוק המקרקעין, חובה לעשות ביטוח מבנה לכל בניין מגורים שבו יש יותר משתי דירות, ובישראל קיימים הרבה מבנים כאלה. יחד עם זאת, ניתן לראות שגם בבניין משותף עם שתי דירות בלבד, זה מומלץ. הסיבה לכך היא שגם בבניינים קטנים עלולים להתרחש נזקים משמעותיים.
התיקון של נזקים שעלולים להיגרם לבניין תמיד יהיה יקר, אפילו אם הוא קטן. לכן, במילים אחרות, כל עוד אתם לא גרים בבית פרטי, כדאי שתעשו ביטוח בניין משותף. כשמדברים על נושא כמו ביטוח בניין משותף מי משלם מגלים שלרוב כל בעלי הדירות משלמים ביחד על הפוליסה.
עם זאת, ניתן לקבוע בתקנון הבית המשותף שדייר מסוים ישלם סכום גבוה או נמוך יותר. למשל, אם לדייר מסוים יש דירה הרבה יותר גדולה לעומת הדירות האחרות, חלקו בעלות הביטוח צריך להיות בהתאם.
מי שאחראי בפועל לרכוש את פוליסת הביטוח הוא כמובן ועד הבית. עם זאת, חשוב מאוד שכל הדיירים יהיו מעורבים בתהליך של בחירת חברת הביטוח. כך כולם יידעו על מה מדובר, כמה זה עולה ומה כולל הכיסוי.
איך לבחור את חברת הביטוח הנכונה?
כפי שראינו, ביטוח בניין משותף מי משלם הוא נושא קריטי וכולם ישלמו ביחד את הביטוח. עם זאת, מה זה אומר לגבי בחירת חברת הביטוח? והאם על כל חברת ביטוח ניתן לסמוך? האם כל חברה באמת תוכל לעזור לנו ברגע האמת? ביטוח בניין ועד בית זה נושא חשוב ולכן יש לבחור את חברת הביטוח המתאימה. משמעות הדברים היא שלכל הדיירים כדאי להיות מעורבים בתהליך הבחירה.
בנוסף, יש לשים לב לפרמטרים שונים בעת הבחירה. ראשית, כדאי מאוד להתעמק בהשוואת מחירים. שנית, כדאי לבדוק מה בדיוק כולל הכיסוי. העניין הוא שלכל חברת ביטוח יש כיסויים אחרים שהיא יכולה להציע. רצוי להיות ערים לכך ולבדוק את הפרטים לעומק, כי רק כך תדעו מתי מגיע לכם פיצוי. יש לברר היטב מה כוללת הפוליסה והאם היא מתאימה לדיירים וליכולות הכלכליות שלהם.
איפה באמת כדאי להיות מבוטחים?
ביטוח בניין משותף מי משלם הוא לא משהו שכדאי לוותר עליו כי הוא יכול להציל אתכם ברגע האמת. לכן, אם תוכלו לפנות עוד היום אל חברה מובילה כמו חברת מרכז הביטוחים, כדאי שתעשו זאת.
החברה מביאה איתה ידע, ניסיון והרבה לקוחות שחוזרים אליה כדי לעשות ועוד ביטוחים, אז למה אתם מחכים?
ביטוח בניין משותף מי משלם – שאלות נפוצות
האם יש השתתפות עצמית?
ביטוח בניין, כמו כל ביטוח אחר, כולל הרבה פעמים גם השתתפות עצמית.
האם אפשר לשנות את גובה ההשתתפות העצמית?
בהחלט כן. גובה ההשתתפות העצמית תלוי בסוג הביטוח והכיסוי שאתם בוחרים.
האם לרוב הדיירים יצטרכו לשלם על התיקון ורק אז יקבלו החזר מחברת הביטוח?
זה מאוד תלוי בסוג הביטוח וגם בחברת הביטוח שאליה פונים.
מה יש לקחת בחשבון בבחירת פוליסת ביטוח בניין משותף?
חשוב לבחון את יתרונות הביטוח, תנאיו ועלויותיו, לסקור את הכיסויים המוצעים ולוודא כי הם עונים על צרכי המבנה והתושבים. כמו כן, יש לבדוק את הגובה השווה של כל יחידה לפי חלוקת המניות ולוודא כי הוא נכון וסביר לכל תושב בבניין.
הקראת המאמר לבעלי מוגבלויות: